Майбутнi президенти і політики ЗА основний дохід

Майбутні президенти і політики за основний дохід

 1 000 $ в місяць кожному американцеві буде платити держава – так пропонує кандидат у президенти США-2020 Andrew Yang.

Мінімум 10 000 песо (537 $) на рік основного доходу повинні отримувати мексиканці, вважає кандидат в президенти Мексики-2018 Ricardo Anaya.

Італійці повинні отримувати 780 € в місяць від держави, а краще – від Євросоюзу. Так вважають рух Movimento 5 Stelle і партія Liga.

1 111 € дорослим і 555 дітям основного доходу кожному австрійцю, провести референдум за основним доходом пропонують політики Австрії.

Головний радник з економіки Індії Arvind Subramanian впевнений, що до 2020 року основний дохід введуть один або два штати. Індійцям потрібно 7 620 рупій (120 $) на рік. Причому, міністр фінансів Індії дуже ЗА.

Alaska Permanent Fund Corporation з 1982 року за рахунок мінеральних ресурсів платить кожному резиденту Аляски до 3 269 $ в рік. У 2018 році – 1 600 $.

Німеччина, Нідерланди, Тайвань Великобританія – понад 60 країн збираються ввести основний дохід для своїх громадян.

Соціальна держава? Це зовсім поруч, але не у нас …

Отримай 560 € в місяць основного доходу і роби, що хочеш!

В Україні? Поки що ні – в Фінляндії.

З 2017 по 2019 рік фіни отримують гроші від держави просто так. Це поки експеримент. Чиновники змусили фінів отримувати ці гроші! Інститут соціального страхування KELA (Finland) вибрав 2 000 безробітних від 25 до 58 років і платить їм чистими 560 € кожного 2-го числа, незалежно працюють вони чи ні, отримують інші доходи чи ні!

Ось це соціальна держава! Воно піклується про людей.

Хороше життя для всіх! Всім гроші від держави!

Basic income Хороше життя для всіх

Основний дохід підтримує Barack Obama, відомий ракето-авто-метростроевец Elon Musk, соціальний мережевик Mark Zuckerberg, незайманий рекордсмен-підприємець Richard Branson, лауреати Нобелівської премії, вчені, люди мистецтва, політики, депутати, міністри, мери міст.

Ці люди привертають гроші, проводять дослідження, шукають шляхи побудови такого суспільства, в якому немає місця бідності.

Хочемо таких депутатів!

Мінімум 500 $ в місяць основного доходу повинні одержувати 1 000 сімей в Чикаго. Члени міської ради (типу наші депутати) турбуються про жителів міста і не хочуть, щоб вони жили в злиднях. Жебрак у них – той, хто отримує менше 1 100 $ в місяць. Мінімальна зарплата в Чикаго – від 13 $ за годину (від 2 000 $ в місяць) з 2019 р. Це поки дослідження, але з резолюції зрозуміло, що їх депутати не хочуть жебраків виборців, а з політикою президента Трампа вони не згодні!

Йому дали 1 млн. $ i він їх не вкрав!

Не можна, щоб громадяни жили в злиднях! Це знає мер невеликого містечка Стоктон, Каліфорнія, США.

Протягом 18 місяців він буде платити 100 жителям міста по 500 $ основного доходу в місяць. І нехай витрачають їх, як їм хочеться! Мер каже, що відчуває моральну відповідальність за бідних жителів! Причому, Стоктон – найбільше місто США, що оголошував себе банкрутом.

Washington post пише, що меру благодійники дали 1 млн $. Він ці гроші не вкрав, не дав вкрасти іншим, а витратить на своїх жителів!

… можна навіть в Африці гроші отримувати!

Від 16 $ в місяць на сім’ю протягом 12 років отримуватимуть мешканці 120 сіл в Кенії від благодійної організації США. З 2016 року в 300 селах проводиться найбільший експеримент по універсальному основного доходу, він охоплює 16 000 чоловік.

Навіть попередні дані вказують, що гроші просто так людей окриляють. Вони дають впевненість в майбутньому. Люди вкладають гроші в освіту, бізнес. Основний дохід надає впевненість, покращує психічне і фізичне здоров’я дорослих і дітей. Одним словом, жити вони стали краще, жити стали веселіше.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram